otrdiena, 2011. gada 19. aprīlis

Kafijas receptes.


Ledus kafija.


Uzlej melno kafiju kannā ar nospiedēju. Es nekad negatavoju kafiju automātā, jo tad tā zaudē aromātu. Svaigi aplietu kafiju kannā patur, līdz tā padzisusi.

Uz vienu kannu ņemu pusi piena (pusi no kafijas daudzuma, bet kam patīk baltāka, lej vairāk).Blenderī sasmalcina ledu, pievieno kafiju un pienu, visu kārtīgi sakuļ.
Beigās pievieno karameļu vai kādu citu kafijas sīrupu saldumiņam.
 Servē kokteiļa glāzē un dzer ar salmiņu!

Apelsīnu kafija.


Saputo 30 ml salda krējuma ar pūdercukuru, lai ir stingras putas. Ieliec ledusskapī līdz mirklim, kad kafija gatava (bet ja vari, tad 30 min pirms izmantošanas brīža).Uzvāri ūdeni un aplej kafiju. Pieliec apelsīna šķēles un trauku atstāj apsegtu uz 10 minūtēm.Tikmēr katliņā ielej 100 ml salda krējuma, pieliec cukuru un kanēli un uz mazas liesmas karsē, līdz uzmet pirmo burbuli.Kad kafija ievilkusies, caur sietu lej to katliņā, kurā ir saldais krējums, vēlreiz uzvāri, līdz tikko sāk burbuļot, un lej krūzēs. Pa virsu liec saldo krējumu un, ja vēlies, uzber nedaudz kanēļa.




Aukstā Vīnes kafija


40 g maltas kafijas 
8 kubiņi Dansukker brūnā cukura 
50 g saldā krējuma 
¼ tējk. kanēļa 
¼ tējk. vaniļas cukura 
0,7 l verdoša vārīta ūdens

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Malto kafiju sajauc ar kanēli, pārlej ar verdošu ūdeni un atdzesē. Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru.

Pasniedzot, kafiju lej glāzēs, pievieno 2 kubiņus brūnā cukura, apmaisa 1 reizi un pa virsu liek saputotu saldo krējumu. Dzer caur salmiņu, maisot, lai krējums sajauktos ar kafiju.


Īru kafija


Karsto dzērienu glāzē, ielej vienu porciju kafijas, pievieno viskiju. Pa virsu uzlej (izkāš), šeikerī kārtīgi ar ledu sakratītu sagatavotu saldo krējumu. Pa virsu var pārkaisīt (ja vēlās) ar kakao pulveri, skaidiņām šokolādes, vai kanēli.





Melleņu kafija.

Vispirms sakuļam putukrējumu - tam arī pievienoju nedaudz mellenes.
Tad uztaisu kafiju . Es dodu priekšroku kafijai ar ruma piedevu, un svaigi maltai noteikti!!
Liekam klāt kārtīgu devu putukrējuma un dekorējam ar mellenēm.
Pirms dzeršanas samaisīt...




Uzvāra stipru dabisko kafiju, saldina kā parasti. Biezā glāzē vai krūzē liek gabaliņu kanēļa standziņas, virsū lej ¼ glāzes ruma. Tad uzlej karsto kafiju, pieliek saputotu krējumu. Kanēļa standziņas vietā var izmantot arī kanēļa pulveri.


                                                                          

Kafijas punšs



Rumu ielej divās glāzēs. Olu dzeltenumus un sīrupu sakuļ pūkainās putās. Pielej kafiju. Ielej glāzēs un pasniedz nekavējoties.









Ingvera Kafija


Ingveru likt ūdenī, uzvārīt un vārīt, uz lēnas uguns, ~ 20 minūtes, pēc tam izņemt. Tasē ielikt kafiju, pārliet ar ingvera novārījumu, pievienot cukuru un izmaisīt.












Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru